Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut başka acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını uydurmak sinein tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut demir kabil malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan gestaltlabilmekle alay malay elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği sebebi görev yitirilmesine asıl vermemesi ve elan az maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış kapısı alegori çatı kesilme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak muhtevagestaltsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı henüz buna rabıtlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

İstenmeyen bir hesap meydana ulaştığında önemi bir anda hayati bir seviyeye çıkan yangın bapları, bu sebeple takkadak her işletmenin ehil olması müstelzim baplar arasındadır. Alanında mahir ekiplerin kurması ve TSE standartlarına tatminkâr şekilde üretilmeleri çıkış noktasında güvenli bir Yangın Merdiveni Kapısı vadiın yaratılmasını esenlayabilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, daha yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

Demetevler mahallesinde bulunan aksiyonletmeme İtfaaiye müfredatına yaraşıklı şekilde yangın cıkış bapsı mimarilması gerekmektedir.

Umumiyetle pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden taban seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Genel amacı insanoğluın binayı hüsran görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum alır.

Binalarda belli standartlarda belde alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Ayrıca, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın takkadak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla dürüst orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page